Forum polityczne, slużace do powszechnych dyskusji politycznych i nie tylko.
Użytkownik
Ktoś gdzieś napomknął na ten temat, jak to trzeba zabronić muzułmanom wstępu do Polski bo są, no, muzułmanami.
No nie zgadzam się.
Zacznę od pierwszego argumentu, który mam, jeśli dyskusja się rozwinie, ja też się rozwinę
"Muzułmanie są leniwi, płodzą się jak króliki, mają nielegalnie mnóstwo żon, a to wszystko idzie z zasiłków i państwo ma problem "
Tak, to rzeczywiście problem, ale nie jest to problem z muzułmanami. Jest to problem po pierwsze z nierobami, zasiłkobiorcami ogólnie, dla mnie narodowość nie ma znaczenia, jeśli z tego powodu mamy nie wpuszczać kogokolwiek, to po pierwsze nie wpuszczałbym wszystkich nierobów, a po drugie wywaliłbym rodzimych w imię równości. Inne rozwiązanie, wywalanie ze względu na narodowość, to po prostu rasizm.
A problemem i rozwiązanie czai się w systemie nie na granicach. A są nim zasiłki, zapomogi, socjal, w tym ten prorodzinny. Gdyby go wyeliminować, nie byłoby tego problemu, czyś muzułmanin, czyś Polak - nie stać cię na 5 zon i 15 dzieci, nie masz ich. Nie chcesz pracować - czeka cię nędza.
Zapewniam, że wtedy nie byłoby problemu zalewu muzułmanów, a nawet jakby przyjeżdali, to ci, którzy realnie chcą pracować. A to chyba nie problem?
Administrator
Akurat z zonami to powinno byc tak ze kazdy moze miec tyle wpsółmalzonków ile chce.. Tylko prywatne firmy matrymonialne powinny dawac sluby...
Rasizm to nienawisc do rasy a nie narodu..
Zrrsta muzulmanie to nie naród tylko grupa wyznaniowa a ich wyznanie przerodzilo sie w idealogie i to idealogie totalitarna która stoi na równi z faszyzmem i komunizmem.
Przykladem jest sytuacja w egipcie - Gdyby nie zamach dtanu to za pare lat eksterminowano by innowierców.. Ogólnie jelsi muzulmanie mieli by wladze to ateisci, chrzescijanie czy judaisci byli by mordowani...
Socjale należe zniesc to polowa sie wyniesie.. nie mniej jednak niektózy dalej beda tyle ze beda pracowac a jak dojdzie do tego ze bedzie ich yle co we francji to po nas...
Zreszta Szwajcaria prowadzi ostro polityke imigracja i emigracyjna a jest to jeden z najbardziej kapitalistycznych panstw na swiecie
Muzulmanskich huliganów, morderców, gwalcicieli itp nalezy rozstrzeliwac publicznie aby dali przyklad..
Zreszta muzulmanie to tacy ludzie któzy nie beda sie magazynowac w kraju gdzie rozstrzelano któregos z nich chociaz zasluzyl..
Ogólnie nalezy surowo karac za takie przestepstwa.
No moze z rozstrzeliwaniem przesadzielm ale nie mozna dopuscic by stal osie to co we Francji (chociaz tam socjal wyzszy niz placa)
Użytkownik
No cóż, z tego co wiem nie chodzi o muzułmanów w sensie religie (chyba, że polaków, nawróconych na islam tez chcesz z kraju wywalić ) tylko w sensie o krąg kulturowy, zbiór narodowości, anyway, wiadomo o co chodzi. Dlatego rasizm, uprościłem, ale wiadomo o co chodzi, nie czepiaj się morświna!
Zrrsta muzulmanie to nie naród tylko grupa wyznaniowa a ich wyznanie przerodzilo sie w idealogie i to idealogie totalitarna która stoi na równi z faszyzmem i komunizmem.
Jeśli dla ciebie islam to ideologia totalitarna (nie neguje tego) dlatego chcesz ich wywalić, albo zabronić wjazdu, to czy to samo chcesz robić z komunistami, nazistami, skrajnymi narodowcami? Jeśli nie toś niekonsekwentny, albo chodzi o coś innego.
Przykladem jest sytuacja w egipcie - Gdyby nie zamach dtanu to za pare lat eksterminowano by innowierców.. Ogólnie jelsi muzulmanie mieli by wladze to ateisci, chrzescijanie czy judaisci byli by mordowani...
Potępiam ich, bo co tu dużo mówić?
Zreszta Szwajcaria prowadzi ostro polityke imigracja i emigracyjna a jest to jeden z najbardziej kapitalistycznych panstw na swiecie
Po pierwsze, Szwajcaria jest krajem specyficznym pod wieloma względami. Po drugie to, że państwo jest kapitalistyczne nie znaczy z automatu, że jest dobre, i nie ma wad. Zapewniam, że można zrobić państwo kapitalistyczne, które będzie państwem zbrodniczym i złym. (nie mówię, ze taka jest Szwajcaria!)
Socjale należe zniesc to polowa sie wyniesie.. nie mniej jednak niektózy dalej beda tyle ze beda pracowac a jak dojdzie do tego ze bedzie ich yle co we francji to po nas...
Tak działa demokracja, wybory wygrywa morderca - mordują, wybory wygrywa komunista - kradną itd. Nie można mieć demokracji i nie być zagrożonym przez zbrodnicze ideologie.
Muzulmanskich huliganów, morderców, gwalcicieli itp nalezy rozstrzeliwac publicznie aby dali przyklad..
Zreszta muzulmanie to tacy ludzie któzy nie beda sie magazynowac w kraju gdzie rozstrzelano któregos z nich chociaz zasluzyl..
Ogólnie nalezy surowo karac za takie przestepstwa.
Każdego człowieka powinno się traktować dokładnie tak samo, i każde przestępstwo powinno być karane tak samo bez względu na narodowość, wyznanie, ideologię, czy rasę. Jeśli to nie rasizm, to może szowinizm? W każdym razie jest to zło.
Morświn Wolności napisał:
Każdego człowieka powinno się traktować dokładnie tak samo, i każde przestępstwo powinno być karane tak samo bez względu na narodowość, wyznanie, ideologię, czy rasę. Jeśli to nie rasizm, to może szowinizm? W każdym razie jest to zło.
Tak, to jest prawda, dlatego sprawą priorytetową jest aresztować lub odesłać z kraju wszystkich muzułmanów.
Ktoś powie: to przesada.
Ale nie. Muzułmanin z definicji wyznaje wartości zawarte w Koranie (jakie one są, każdy wie).
Co powoduje, że każdy, kto deklaruje, że jest muzułmaninem, staje się faszystą.
Nie ma od tego wyjątku: nie ma "łagodnego, cywilizowanego muzułmanina", tak samo, jak nie ma "łagodnego, cywilizowanego faszysty".
Administrator
Polacy nawróceni na islam (chociaz jest ich malo) powinni miec zakaz noszenia burek itp to by sie odnawrócili..
Faszysci, komunisci i nazisci nie maja szans na przejecie wladze itp.
"Każdego człowieka powinno się traktować dokładnie tak samo, i każde przestępstwo powinno być karane tak samo bez względu na narodowość, wyznanie, ideologię, czy rasę. Jeśli to nie rasizm, to może szowinizm? W każdym razie jest to zło."
Równosc tez dobra nie jest...
Użytkownik
Oookay panowie! Jeśli chcecie "aresztować lub odesłać z kraju wszystkich muzułmanów" z powodu:
Ale nie. Muzułmanin z definicji wyznaje wartości zawarte w Koranie (jakie one są, każdy wie).
Co powoduje, że każdy, kto deklaruje, że jest muzułmaninem, staje się faszystą.
To tak samo powinno się traktować normalnych faszystów, czyż nie?
Faszysci, komunisci i nazisci nie maja szans na przejecie wladze itp.
Totalnie nie mają, po prostu żadnej... Znaczy się, tego nie wiemy, a takie absolutne twierdzenia są conajmniej wątpliwe intelektualnie
Równosc tez dobra nie jest...
Jeśli tak, jakie jest kryterium oceniania ludzi w systemie prawnym? Skoro nie wszyscy są równi, to jak należy ludzi podzielić? Kto jest lepszym człowiekiem twoim zdanie? Aryjczycy, rudzi, może katolicy?
Polacy nawróceni na islam (chociaz jest ich malo) powinni miec zakaz noszenia burek itp to by sie odnawrócili..
Nosz cholibka, zakaz specyficznego ubioru? Czuję faszyzm, mój drogi, czemu by nie zabronić różowych podkoszulków na przykład?
Tylko uważaj, kolega Spodnie z faszystami chce robić to samo co z muzułmanami...
Administrator
Bartek - Muzulmanie zachowuja sie sie po prostu jak katolicy 1000 lat temu.. Biblia i Koran to agresywne ksiazke.. Wole jednak takiego katolika który nie rozumie biblii doslownie niz muzulmanina który rozumie koran doslownie...
"To tak samo powinno się traktować normalnych faszystów, czyż nie?"
Muzulmanie rozmnazaja sie jak króliki a po tym jak zaczyna ich byc zbyt wielu - przejmuja wladze jak we Francji..
Faszysci juz wladzy nie przejma.. Zreszta Polaka który stanie ise muzulmaninem sie nie wywali z kraju, tylko nie dopusci do wladzy.. Jesli jednak Polskich muzulmanów, faszystów itp stanie sie duza grupa która wyjdzie na ulice i zacznie demolowac je w imie Hitleryzmu to ja na miejscu rzadu wyslalbym tam wojsko i kazal strzelac jak do swin na polowaniu..
"Totalnie nie mają, po prostu żadnej... Znaczy się, tego nie wiemy, a takie absolutne twierdzenia są conajmniej wątpliwe intelektualnie"
Ja znam wielu ludzi a tylko 5 deklaruje sie jako faszysci... z komunizmem to juz inaczej - bo tu znam kilkunastu komunistów..
"Jeśli tak, jakie jest kryterium oceniania ludzi w systemie prawnym? Skoro nie wszyscy są równi, to jak należy ludzi podzielić? Kto jest lepszym człowiekiem twoim zdanie? Aryjczycy, rudzi, może katolicy?"
W sensie ze jak ja lepiej gotuje to w gastronomi jestem lepszy niz ty (to tylko przyklad) wiec ty musisz byc gorsza w gastronomii.. jak lepiej pracuje to jestem lepszym pracownikiem itp..
Wg. prawa kazdy powinien byc równy.. chociaz jest inaczej bo jak kogos zabije 8latek to ponosi inna kare niz w przypadku gdy kogos zabije 30latek.. tak samo z chorymi psychicznie - ponosza inne kary.
Tak samo z gwaltami - KObiety tez czasem gwalca mezczyzn a kary dla nich sa mniejsze..
Przypadek gdzie kobieta zamknela faceta i zmuszala do seksu przez 30 dni stal sie powodem zartu a nie mozna powiedziec teog samego o przypadku gdzie mezczyzna zamknalby kobiete na miesiac i ja przez ten czas gwalcil..
Oczywiscie taki pudzian osmieszylby sie gdyby zglosil gwalt przez 40kilogramowego cygana...
"Nosz cholibka, zakaz specyficznego ubioru? Czuję faszyzm, mój drogi, czemu by nie zabronić różowych podkoszulków na przykład?"
Jaki tam faszyzm.. w Polsce istnieje zakaz uzywania salutu rzymskiego bo wg. niektorych propaguje faszyzm - Faszyzmem jest zakaz uzywania salutu rzymskieg- baa, to jest debilizm bo salut rzymski faszyzmu nie propaguje...
"Tylko uważaj, kolega Spodnie z faszystami chce robić to samo co z muzułmanami..."
No Bartlomiej nigdy nie byl maksymalnie liberalny obyczajowo ale przynajmniej nie popiera juz demokracji ani nacjonalizmu wiec idzie w dobrym kierunku...
Ogólnie nazywanie faszystami to troche przesada, ponieważ ja w sumie nie toleruje tylko muzulmanów, i przestepców..
Co sie tyczy akceptacji - Akceptuej malo osób...
Gadacie o tych faszystach a faszyzm nie istnieje od 1945.
"KObiety tez czasem gwalca mezczyzn a kary dla nich sa mniejsze.." Ale facet co da sie zgwałcić słabszemu - kobiecie to ciota nie facet
Ostatnio edytowany przez Szaniec (2013-08-23 22:55:50)
Administrator
"Ale facet co da sie zgwałcić słabszemu - kobiecie to ciota nie facet"
Nie kazda kobieta jest slabsza..
"Gadacie o tych faszystach a faszyzm nie istnieje od 1945."
Faszyzm jako idealogia bedzie istniac zawsze...
Szaniec napisał:
Gadacie o tych faszystach a faszyzm nie istnieje od 1945.
Z kim ja rozmawiam?
A co do faszystów/muzułmanów: muzułmanów, jako specyficzną grupę faszystów, należy deportować, bo jest ich za dużo (a przynajmniej w krajach Zachodu). Faszystów "przeciętnych" wystarczy aresztować. Tak samo z komunistami.
Administrator
Bartek - Szaniec faszyzm zalicza tylko do polityki hitlera.
Po co aresztowac faszystów i komunistów.. Póki nie dochodza do wladzy to nie powinni nikogo obchodzic
Użytkownik
Hohoho! Ale zabawa!
Jadymy!
Muzulmanie rozmnazaja sie jak króliki a po tym jak zaczyna ich byc zbyt wielu - przejmuja wladze jak we Francji..
Problem nie leży w muzułmanach i ich mnożeniu, tylko ustroju umożliwiającym dojście do władzy każdego, i realizację jakichkolwiek postulatów jeśli ma odpowiednią większość. Gdyby zapanował jakikolwiek ustrój realizujący aksjomat nieagresji jako fundament nie do ruszenia, do władzy mogli by dojść najgorsze szuje, lecz legalnie nic by nie mogli społeczeństwu zrobić. Niestety jest to co najmniej trudne do osiągnięcia
Faszysci juz wladzy nie przejma.. Zreszta Polaka który stanie ise muzulmaninem sie nie wywali z kraju, tylko nie dopusci do wladzy.. Jesli jednak Polskich muzulmanów, faszystów itp stanie sie duza grupa która wyjdzie na ulice i zacznie demolowac je w imie Hitleryzmu to ja na miejscu rzadu wyslalbym tam wojsko i kazal strzelac jak do swin na polowaniu..
Dlaczego niby faszyści nie przejmą władzy. Przez lata niektóre postulaty takiego Hitlera (te mniej znane i nie tak radykalne) zostały z radością przyjęte jako postęp. Ruchy narodowe, z tego co widzę, bardzo powoli rosną w siłę (praktycznie jak cała opozycja)
Cóż co do strzelania do tłumu, twoje rozwiązanie sprowadziłoby wojnę domową znając temperament i ideologię faszystów. Nie można strzelać do ludzi jak do świń, należy bandytów złapać, osądzić i ukarać, inaczej po prostu cofamy się cywilizacyjnie. A wtedy to tak właściwie co za różnica jaka zapanuje dyktatura, czy będzie zabijanie faszystów, czy komunistów, czy kapitalistów, co za różnica?
W sensie ze jak ja lepiej gotuje to w gastronomi jestem lepszy niz ty (to tylko przyklad) wiec ty musisz byc gorsza w gastronomii.. jak lepiej pracuje to jestem lepszym pracownikiem itp..
Każdy człowiek jest równy, ale wszyscy ludzie są inni. Nie myl tego, proszę!
Wg. prawa kazdy powinien byc równy.. chociaz jest inaczej bo jak kogos zabije 8latek to ponosi inna kare niz w przypadku gdy kogos zabije 30latek.. tak samo z chorymi psychicznie - ponosza inne kary.
Och tak, osoby które jeszcze nie ponoszą pełnej odpowiedzialności za swoje czyny, czyli te niesamodzielne, nie mogą być sądzeni jak osoby samodzielne. Odbiera im się część wolności w zamian za część odpowiedzialności. Ale to nie jest argument, żeby dwóch samodzielnych dorosłych ludzi sądzić inaczej bo jeden z nich jest muzułmaninem/faszystą/itp!
Tak samo z gwaltami - KObiety tez czasem gwalca mezczyzn a kary dla nich sa mniejsze..
Przypadek gdzie kobieta zamknela faceta i zmuszala do seksu przez 30 dni stal sie powodem zartu a nie mozna powiedziec teog samego o przypadku gdzie mezczyzna zamknalby kobiete na miesiac i ja przez ten czas gwalcil..
Oczywiście, zgadzam się gwałty powinny być sądzone tak samo w obie strony. Jednak cóż w odbiorze zawsze będą różnice, no, nic na to nie poradzimy. Ale prawo jest prawo! Ale po co o tym mówisz to ja nie wiem, bo to nie jest argument
Jaki tam faszyzm.. w Polsce istnieje zakaz uzywania salutu rzymskiego bo wg. niektorych propaguje faszyzm - Faszyzmem jest zakaz uzywania salutu rzymskieg- baa, to jest debilizm bo salut rzymski faszyzmu nie propaguje...
Czyli ty, wraz ze swoim zakazem burek, jesteś taki sam jak ci co zakazują salutu rzymskiego. No nie wiem, czy o to ci chodzi?
Ogólnie nazywanie faszystami to troche przesada, ponieważ ja w sumie nie toleruje tylko muzulmanów, i przestepców..
Och no nie wiem, jak tak czytam twoje posty, to w pewnych kwestiach faszyzujesz. I nie mam nadal pojęcia czemu tylko muzułmanów nie lubisz...
A teraz Spodnie:
A co do faszystów/muzułmanów: muzułmanów, jako specyficzną grupę faszystów, należy deportować, bo jest ich za dużo (a przynajmniej w krajach Zachodu). Faszystów "przeciętnych" wystarczy aresztować. Tak samo z komunistami.
Co to znaczy "za dużo", czemu jednych faszystów deportować, a drugich nie? Czemu w ogóle karać za POGLĄDY? Ja nie zgadzam się z faszystami, nie zgadzam się z komunistami, ani nawet z muzułmanami! Ale właśnie dlatego nie zgadzam się z takim gwałcie na wolności słowa. Jeśli sądzisz, że nasza cywilizacja, nasz krąg kulturowy jest lepszy, to dlaczego uciekasz się do sposobów z ich kultury? Nie rozumiem.
Zresztą jeśli państwo może karać za takie poglądy/religie, to czemu by nie miało karać także za inne? Przecież jak większość społeczeństwa uzna, że to twoje poglądy są szkodliwe, to będą mieli według ciebie karać za nie? Czyli liczysz na to, że to się nie stanie? Cóż, jeśli tak toś naiwny
Użytkownik
A właśnie, że nie, ale nie widzisz tej tendencji w jego poglądach? Nie jest to faszyzm sensu stricte, ale zakazywanie jakiegoś ubioru, zakazywanie określonych poglądów, ograniczanie wolności osobistej to akurat bardzo częstu postulat faszystów, czyż nie?